< < < Baca Temizleme - Clean İlaçlama
(0 oy)

Clean Çevre Sağlığı Koruma Şirketi; Bacalarınızda doğabilecek yangın sorunundan önce bacalarınızı temizletmeniz konusunda sizleri uyarıyor.

TC İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI MERKEZ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜNDEN YETKİLİ BACA TEMİZLEME SERVİSLERİ
Baca temizliği sonbaharda veya kış sonrası ilkbaharda gündeme gelen teknik konulardan biridir. Gerek ısıtma sisteminin verimi gerekse bina yangın güvenliği baca temizliğine bağlıdır. Ülkemizde binalarda oluşan yangınların %20’si bacalardan kaynaklanmaktadır. Diğer taraftan soba zehirlenmelerinin de en büyük nedeni temizlenmemiş bacalardır. Kirli bir baca, yakıtın doğru yanmasını engeller ve oluşan partiküller bacalarda ciddi tıkanıklıklara sebebiyet vermektedir. Temiz bir baca yakıtın daha kaliteli yanmasıyla, yakıtta tasarruf sağlar ve çevre kirliliğinde önlemiş olur. Karbonmonoksit ve yanmamış gaz zehirlenmesinden hayatlarını kaybeden insanların haberlerini her gün gazetelerde okuyoruz. Her gün bu haberler tekrar tekrar gazete sütunlarını işgal ediyor. Her yıl muntazaman temizlenmeyen bacalar iyi çekmez, uzun süre temizlenmemiş bacalar ise kurum (is) birikmesi ve kuşların taşıdığı metaryaller ve yiyecekler dolayısıyla tıkanır. Tıkanan bacalar, içerisinde bol miktarda karbonmonoksit gazı bulunan dumanı geri teper, içeri verir. Bu gazı belirli bir süre solunum yoluyla ciğerlerine alan canlılar hayatlarını kaybederler. Bunun üç ana sebebi vardır:

1.Usulüne uygun inşa edilmemiş bacalar
2.Gerekli araç ve gereçlerle temizlenmemiş bacalar
3.İşinin ehli profesyonel kişilerce temizlenmeyen bacalar
Baca temizliği, itfaiye teşkilatından alınan izin belgesine sahip firmalar tarafından belediye encümeninin belirlediği fiyat tarifesi üzerinden temizletilmelidir. Bacanız eğitimli, sertifika sahibi ve kalifiye elemanlar tarafından hassas bir şekilde temizlenmiş olacağından, bacanızın çekişi çok iyi olacaktır. İyi çeken bir baca yakıtı tam yakacağından, hem daha az yakıtla daha çok ısınma sağlayarak baca temizliği için yaptığınız masrafı fazlasıyla geri kazanmış olacak, hem de karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı hayatınızı emniyete almış olacaksınız. Bunu önlemek için, 26 Temmuz 2002 tarih, 24827 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Binaların Yangından Korunması hakkında Yönetmelik in 58.Maddesi ne göre bacaların temizliğinin aşağıdaki periyotlara göre yapılması yasal zorunluluktur.

Bacaların temizliğinden bina sahip ve yöneticileri sorumludur

Bacalarda biriken kurum ile kuşların yuva yapmak için getirmiş olduğu materyalleri temizlemek ve su kanalını açabilmek için her bacanın temizleme kapağı olmak zorundadır. Kebap ve yemek ocağına ait davlunbazlarda biriken yağ ve kurumların pişirilen yiyeceklerin içine dökülmemesi ayrıca yangına sebebiyet vermemesi için kullanım yoğunluğuna bağlı olarak ızgara ve fırınların bacaları ile birlikte 2 veya 3 ayda bir yetkili ve deneyimli kişilere temizletilmesi gerekmektedir. Bu tür yağlı kanallar hemen alevlenmeye hazır bir vaziyettedir ve mutlaka temizlenmelidir, Baca temizliği, için baca temizleme şirketimizi, arayabilirsiniz, baca temizliği, sevdiklerimizin ve kendi sağlığınız açısından önem arz etmektedir, baca temizliği, soba bacası temizleme, kombi bacası temizliği, yağlı kanal temizleme, merkezi sistem baca temizleme, katı yakıt bacası temizleme, fabrika bacası temizleme, kömür bacası temizleme, davlumbaz temizliği, şömine bacası temizliği, fan temizleme,

İletişim Formu
Lütfen Tüm Alanları Eksizce Doldurunuz. Uzmanlarımız En Kısa Sürede Sizinle İletişim Kuracaktır.

Okunma 3323 kez Son Düzenlenme Pazartesi, 24 Eylül 2018 23:02
Bu kategorideki diğerleri: « Lashingleme İlaçlama Kokusuz İlaçlama »

Yorum yapın

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuzdan emin olun. HTML kodları kullanılamaz.