(0 oy)

Karıncalar dünyanın en kalabalık ve ufak canlılarındandır. Karıncaların yeryüzünde binlerce ülkemizdede çeşitli türü ve türleri bulunmaktadır. ve Karıncalar diğer hayvanlardan farklı olarak koloni halinde yaşarlar. Karıncaların tümü yuvalarını toprak altında ve ağaç köklerinin içine yaparlar. Son derece donanımlı ve örgütlenmiş bir düzen içinde yaşamlarını sürdürürler. Hiç bir canlı ile kıyaslanamayacak üstünlüktedirler.Karıncalarda toplam altı ayak ve baş kısmında bir çift antenleri vardır. Karıncaların ağız kısmında ise kesici kıskaçları bulunur. Karıncaların rengi bulunduğu ve yaşadığı ortama göre değişebilir. Kendilerini bu şekilde kamufle ederler. Karıncalar görünüş itibariyle çok narin canlılardır. Boyun ve bel kısımları oldukça incedir. Karıncalar beslenmek için ot ve et yerler. Karıncaların boyları türlerine göre değişir. Bazı türlerin boyları 2-3 mm olduğu gibi 4-5 cm uzunlukta olanı da vardır. Karıncalar yalnız yaşamazlar. Kendileri için uygun ortam bulduklarında koloni halinde oraya yerleşir. Kolonilerin başında ana kraliçe olan Karıncalar vardır. Bu karınca yapıları itibariyle kanatlı doğar. Her ana kraliçe karınca kendi kolonisini kendisi oluşturur. Her koloninin içinde milyonlarca karınca bulunmaktadır. Bu Karıncalar nerdeyse gece gündüz olmak üzere 20 saat çalışırlar. Karıncaların görünüşü ne kadar narin olsa da çok güçlü canlılardır Kendi vücut ağırlıklarının 50 -60 katı kadar ağırlıktaki besinleri kolaylıkla kaldırabilecek yapıdadırlar.

İletişim Formu
Lütfen Tüm Alanları Eksizce Doldurunuz. Uzmanlarımız En Kısa Sürede Sizinle İletişim Kuracaktır.

Okunma 118 kez

Yorum yapın

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuzdan emin olun. HTML kodları kullanılamaz.